sábado, 24 de marzo de 2007

Moments "màgics" per donar les gràcies


Bé, Txus com et vag prometre penjaria la teva foto en la qual estàs parlant am el teu amic amb el mòbil a una distància realment impresionant... 2 metres...
Aquell moment va ser molt bo, Txus gràcies per el teu humor estupid, espero se un bon mestre per tu.
Recorda que quan hi hagi la festa de química ser la nostre festassa. Per cert que no t'extramyi que li canvin el nom per el de la "festa de l'Olaf i d'en Txus" jajaja.








Aquesta imatge suposo que qualsevol aficionat al futbol la recordara perfectament, si no us faig memoria.
L'any passat el Saragossa era un equip que quan jugava la Copa del Rei feia tremolar als contrincants. Llavors en un dia pèssim que va tenir el Barça en que va ser eliminat pel mateix Saragossa, qui s'esperava que el Sarragossa guanyaria el Reial Madrid per un contundent 6-1 jajaja, va ser un dels meus millors dies de la vida, fins i tot em va alegrar que el barça fos eliminat , tan sols per veure el bany de gols que li van fer al Madrid. Gràcies Diego Milito. VISCA EL BARÇA



Espero forces comentaris cules,gràcies.



Aquest link tan sols és per amants del barça...
http://www.youtube.com/watch?v=gO2EH8nOAjs






























viernes, 16 de marzo de 2007

Jornada "laboral" d'un alumne


Bé ara resulta que amb el nou pla d'estudi ECTS els alumnes tan sols haurien de dedicar a l'estudi 40 hores setmanals, mira que havia escoltat acudits bons, però com aquest ningun. Ara per fer-vos una idea faré uns petits càlculs els quals reflectiran perfectament que no es fan 40 hores setmanals.
Primer ja fem cada dia 5 hores diàries per 5 dies a la setmana ja son 25 hores, més de la meitat de la jornada que hauriem de fer. Llavors cadascú a casa qui més qui menys estudia unes 3 hores cada dia per el 5 dies de la setmana , ja sumarien les 40 hores que segosn ECTS hauriem de fer, però be aquesta gent que va dir això de les 40 hores NO deuria tenir en compte que qualsevol universitari fa practiques, on aproximadament serien 2 hores cada setmana, menys algunes que es pot allargar a 4 hores, de moment ja són 42 hores, ja ens passem de les que hauriem de dedicar, ara be, els alumnes els caps de setmana no ens quedem de braços plegats i ens rasquem la panxa tot el dia... tan sols una estona, possiblement aquests dos dies són els que dediquem més al estudi unes 3 hores dissabte i unes 4 el diumenge en el meu cas.
Definitivament tot això suma unes 49 hores setmanals... per cert i afegim les 2 hores i 55 minuts de mètodes numèrics i programació? vinga va, 52 hores aproximadament, per sort nosaltres som el futur...

martes, 6 de marzo de 2007

Treball de recerca


El meu treball de recerca tractava sobre el seguiment i comportament d'un ésser viu en concret era el Tenebrio molitor ( cuc de la farina).

Primer vag tenir un altre animal, els fàsmids, però com que no em sobrevivien vag tenir que decantar-me pels cucs de la farina.

Aquests insectes el primer que em va sorprendre va ser que la seva metarmofosi no acabaria en una papallona si no en un escarabat, cosa que només en vag aconseguir 6 escarabats mascles de 140 cucs que tenia, ja va ser molta mala sort que tots fossin mascles i no vag poder acabar el seu cicle, que era un dels meus objectius principals a part de veure quines condicions ambientals li afavorien més; per exemple tenia 5 cultius per tot casa meva: el primer estavan a la foscor les 24 hores, el segon al pati, el tercer a la llum del dia, el quart no estava en farina si no en llet en pols i l'últim en paper. A partir de tot això vag poder comprovar que els de la foscor creixien més ràpid que la resta, és a dir, vag obtenir més escarabats d'aquest cultiu. També vag veure que eran capaços de digerir la cel·lulosa, ja que cap cuc va arriabr a morir. Altres coses que hi vag veure eren que el cuc de la farina abans de mudar es queden de color blanc, i tot i això un cop després de la metamorfosi a pupa i aquesta a escarabat , la quitina que deixen és groga.

Més curiositats respecte els cucs es que es podia fer una truita amb ells i d'ells podiem obtenir un gran valor alimentiu, no ho vag voler comprovar-ho personalment. També els escarabats aquets no volaben pas, i gràcies això em va ser molt fàcil pode estudiar les seves parts del cos.

El més curiós del meu treball va ser que la gent coneixia un altre cuc el qual mencionaven cuc de la farina i no era el que jo tenia.

viernes, 2 de marzo de 2007

Totes les respostes correctes?

Començaré pel principi...
Tan sols volia comentar aqui una historia real i a la vegada curiosa que posiblement molts sabeu o l'heu llegit per algun lloc.
Be, resulta que un noi en un examen li van dir que com calcularia l'alçada d'un edifici amb un baròmetre i el noi a l'examen fart ja de utilitzar el mètodes científics i de fer cas als professors va escriure en el examen - Pujaria a dalt de tot de l'edifici i lligaria el baròmetre amb un corda i el deixaria caure fins el carrer i llavors tan sol hauria de medir la corda. El noi sembla força "vacilon" des de un principi, però ja m'agradaria a mi haver tingut alguna idea semblant en algun examen, bé ara ja u tinc en compte.
Segueixo.. el professor no sabia si aprova'l i li va dir que el resolgués correctament, però el noi seguia amb ingenuïtats i digué - Hi ha moltes solucions, però la més facil seria trucar al porter i demanar-li quan medeix l'edifici- El professor volia saber les altres solucions i l'alumne li digue que es podia fer a través de medir el baròmetre i la seva sombra, i llavors medir la sombra de l'edifici i se sabra l'altura amb una simple proporcio. Dubtu que a ningu se li hagués acudit això en un examen
Una altre solucio molt tonta per cert era que medis el barometre i anés pujan per les escaleras i anant marcan a la pared amb llapis l'alçada del barometre i llavors seria qüestió de contar les marque i multiplicaro per l'altura del baròmetre.
L'únic que puc dir respecte aquest noi que possiblement va donar una bona lliço al seu professor, i que tots hauriem d'aprendre de aquest noi.. suposo que ja sabeu per on van els "trets", a falta de mètodes...